Referenties
22091
page-template-default,page,page-id-22091,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
REFERENZE

Italiëblog Ciao tutti, nieuwsbrief 23 juli 2018:

Louise Helsloot deelt op haar blog regelmatig recensies van Italiaanse boeken. Recent schreef ze (zowel in het Nederlands als in het Italiaans) over Occhi di marrone van Iacopo Maccioni. Louise: ‘Occhi di marrone is een ontroerend verhaal over liefde en vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Juist in onze tijd, waar racisme weer opduikt en vluchtelingenproblematiek moet worden aangepakt, vindt de auteur het vertellen van dit verhaal belangrijk.’ Lees het hele verhaal op Louises blog De Italiaanse Culturele Salon.

 

Italiëblog Ciao tutti, nieuwsbrief, november 2018:

Iedereen kent de Romeo en Julia tragedie, maar niet iedereen weet dat er zich in Verona ook een ander liefdesverhaal heeft afgespeeld in 1900, dat alle kranten heeft gehaald en de stad op zijn kop heeft gezet. Over dat bijzondere verhaal en de gevolgen daarvan heeft de Italiaanse schrijfster Dacia Maraini een krachtige roman geschreven: Isolina (1980).
Louise van De Italiaanse Culturele Salon besluit om naar Verona te gaan. op zoek naar sporen van Isolina. Het werd een fascinerende reis en een bijzondere manier om de tesori nascosti, de verborgen schatten, van Verona te ontdekken. In dit artikel deelt ze al haar ontdekkingen.

Saskia Balmaekers, https://ciaotutti.nl/

 

Kookwinkel Soufflé, Verona, “Tutto ciò che serve per cucinare e per servire in tavola!” 

Dear Louise, thank you so much for your beautiful words about Soufflé!
Your Blog is so nice and interesting!
Warm regards from Verona, we hope to see you soon!

Patrizia Messina, eigenaresse Soufflé, Corso Cavour 15, Verona, Italia.

 

Claudia Jong, schrijfster en docent:

Italiaans leren? Ga naar Louise Helsloot!
Leuke vrouw, collega-student in Leiden met wie ik regelmatig samen colleges volgde over literatuur en over de Romaanse talen.
Kijk voor info op haar website waar ze ook een blog schrijft over de Italiaanse cultuur en literatuur.
Even terzijde…
Ik zie vaak websites die slecht zijn geschreven, of waar het onduidelijk blijft wat iemand precies doet of biedt. Soms staan ze bol van de spelfouten en kromme zinnen. Of het zijn onpersoonlijke zakenwebsites met teksten vol semi-belangrijk maar betekenisloos taalgebruik.
Leer (net als ik) van Louise. Ik vind haar website erg goed, met duidelijke informatie over haar lessen en wat je als cursist kunt verwachten, maar ook met haar achtergrond en drijfveren.
Ik krijg echt zin om Italiaanse les bij haar te volgen…

Claudia Jong, www.claudiajong.nl